Wasa Lejon götas sidaHeldagskryss på Göta Kanal

Välkommen ombord på en äkta Göta Kanal upplevelse!

Dag 1 ankommer ni till det klassiska kanalhotellet Göta Hotell i Borensberg, fem steg från kanalen. Ni checkar in i ert rum och får en karta över kanalen samt rabattkuponger. Under eftermiddagen finns möjlighet att besöka Brunneby Musteri, Borensberg och promenera längs Göta Kanal. På kvällen äter ni en god tre-rätters middag exklusive dryck på hotellets terass med utsikt över kanalen.


Dag 2 efter god frukost checkar ni ut och reser med egen bil till Berg, (ca 20 min bilresa, parkering finns i hamnen) Båten M/S Wasa Lejon avgår kl 10:00 och 
du får uppleva en av de absolut vackraste delarna av Göta Kanal. Hon går mellan Berg - Borensberg och bjuder redan från start på en hisnande upplevelse. Det är en imponerande slusstrappa som vid första anblicken ser omöjlig ut att bestiga. Ni åker längs alléer av ståtliga lövträd. Sammanlagt passerar ni nio slussar. Bland annat Östergötlands enda handdrivna sluss i Borensberg. Under den här turen får du också en alldeles speciell upplevelse när vi passerar över akvedukterna i Ljungsbro och Borensberg. Efter en stunds uppehåll i Borensberg bär det av neråt igen, tillbaka till Berg, med ankomst ca 17:30. Under resan serveras lunch, varmrätt med dryck,smör,bröd och kaffe på maten. Möjlighet att köpa till andra drycker och fika. 
Ni lämnar Berg som riktiga kanalfarare! 

I paketet ingår: 
Övernattning med frukost på Göta Hotell
3-rätters middag eckl. dryck på Göta Hotell
Båtresa med M/S Wasa lejon Berg t/r
Lunch på båtresan (varmrätt, dryck, smör, börd och kaffe på maten)
10% rabatt på Brunneby Musteri
10% rabatt på Götas Prylbod 

Pris: 2595 kr per person

Paketet är bokningsbart
20 maj-14 augusti

118697952 4814111608602638 8784111639851871353 n
Boren runt med lyxigt besök på Högby Spa!

Den härliga cykelturen tar er genom det vackra östgötska landskapet och runt sjön Boren! I paketet får ni uppleva vacker natur, god mat, spa och trevliga övernattningar!

Dag 1 cyklar ni norra sidan om sjön Boren med start i Borensbergs där ni hämtar cyklarna på Kaffeteriet i Borensbergs hamn. 
Innan avresan från Borensberg hämtar ni ert matsäckspaket och vägbeskrivning/karta. Bilen kan ni parkera på Göta Hotell.

Vi rekommenderar att ni börjar med en cykeltur längst Göta kanal med ett besök på musteriet Brunneby, som har butiksförsäljning av must, cider, sylt, marmelad och mycket annat gott! Nöjda med Göta kanal cyklar ni sedan till Högby Spa. Här checkar ni in och kan sedan cykla ytterligare en tur på den Östgötska landsbygden eller njuta av en härlig spadag på Högby. Ni har tillgång till spaavdelningen med te och fruktbuffé, lån av handduk och morgonrock ingår. Om ni önskar kan ni förboka någon behandling, se www.spa.hogbygard.se. På eftermiddagen väntar gott eftermiddagsfika och en 3-rättersmiddag på kvällen.

Dag 2 efter frukost utrustade med ett matsäckspaket fortsätter ni cykla norra sidan om sjön Boren till Motala, där cyklar ni delvis längs Göta Kanal, besöker Baltzar von Platens grav och Borenshults slusstrappa med fem slussar och femton meters fallhöjd. I Motala finns också tid i Gamla Motala Verkstad där ni upplever den gamla verkstadsmiljön, den svenska industrins vagga, i paketet ingår en entrébiljett till Göta kanalmuseet. Avsluta gärna besöket med lunch på Mallbodens café  eller någon av alla trevliga restauranger som finns i Motala hamn. Cykla sedan södra sidan om sjön Boren från Motala till Borensberg, gör gärna en avstickare till Birgittas Udde, där den heliga Birgitta bodde på 1300-talet.
Tillbaka i Borensberg lämnar ni cyklarna på Kaffeteriet och checkar in på Göta Hotell. Här väntar ett glas kallt bubbel innan den goda 3-rätters middagen och en god natts sömn. 

Dag 3 efter frukost rekommenderar vi ett besök på Götas Prylbod och Brunneby Musteri, där ni har 10% rabatt.
 

I paketet ingår:
2 dagars cykelhyra, hämtning på Kaffeteriet i Borensberg
Matsäckspaket från Göta Hotell dag 1
Tillgång till spaavdelningen med te och fruktbuffé och lån av handduk och morgonrock
Eftermiddagsfika på Högby Spa
3-rätters middag exkl. dryck på Högby Spa 
Övernattning med frukost på Högby Spa
Matsäckspaket från Högby Spa dag 2
Entré biljett till Göta kanalmuseet
1 glas bubbel på Göta Hotell
3-rätters middag exkl. dryck på Göta Hotell
Övernattning med frukost på Göta Hotell
Cykelkarta/informationspaket

Pris: 4395 kr per person
Med egen cykel kostar paketet 3945 kr per person.

Paketet är bokningsbart 14 maj-11 september 

 

 

157347042 5706942732652850 7917487463639935551 n
Göta Hotell & Högby Spa - cykel, bubbel&spalyx!

En härlig upplevelse med cykling och spa! Ni börjar i Borensberg med cykling längs Göta Kanal med god mat och övernattning. Efter frukost cyklar ni vidare längs sjön Boren till Högby Spa, där väntar spa, god middag och övernattning.

Dag 1 ankommer ni till Göta Hotell på förmiddagen och kan lämna in era väskor i receptionen, parkerar er bil och cyklarna hämtar ni ut på Kaffeteriet
i Borensbergs hamn. Götas goda matsäckspaket packas ned i ryggsäcken och sedan kan ni ge er iväg längs kanalen. Vi tipsar om Brunneby Musteri där ni kan provsmaka cider och annat gott! Ni välkomnas tillbaka till ett glas bubbel på balkongen och en god trerätters middag innan det är dags att krypa till kojs!

Dag 2 efter frukost får ni med er ännu ett av Götas goda matsäckspaket och idag är cyklar ni längs norra sidan av sjön Boren till Högby Spa.

Här checkar ni in och kan sedan cykla ytterligare en tur på den Östgötska landsbygden eller njuta av en härlig spadag på Högby Spa. Ni har tillgång till spaavdelningen med te och fruktbuffé, lån av handduk och morgonrock ingår. På eftermiddagen väntar gott eftermiddagsfika och en 3-rättersmiddag på kvällen.

Dag 3 efter frukostbuffén cyklar ni tillbaka till Borensberg, där er bil väntar. Ni har 10 % rabatt på Brunneby Musteri och Götas Prylbod, så gör gärna en inköpstur innan ni åker hem!

I paketet ingår:
3 dagars cykelhyra 

2 matsäckspaket från Göta Hotell 
1 glas bubbel på Göta Hotell
3- rätters middag exkl. dryck på Göta Hotell
Övernattning med frukost på Göta Hotell  
Eftermiddagsfika på Högby Spa 
Tillgång till spaavdelningen med te, fruktbuffé lån av handduk och morgonrock. 
3-rätters middag exkl. dryck på Högby Spa 
Övernattning med frukost på Högby Spa 
Cykelkarta och informationspaket 
10% rabatt på Brunneby Musteri och 10% rabatt på Götas Prylbod

Pris: 4475 kr per person
Med egen cykel kostar paketet 4025 kr per person.

Paketet är bokningsbart 4 maj-11 september 

 

start bubbelCykel bubbel och båt

Ni parkerar er bil i Berg och hämtar cyklarna på Bergs Infopoint för att sedan cykla till Borensberg.
Vi rekommenderar er att ta med något att äta i cykelkorgen som ni kan avnjuta på någon av rastplatserna längs kanalen. 
I Borensberg sover ni över på klassiska kanalhotellet Göta Hotell.
Väl framme på Göta hotell välkomnas ni med ett glas mousserande vin på vår uteservering som vetter med utsikt över kanalen.

På kvällen kommer ni att serveras en god 3-rätters middag. Missa inte ett besök i Götas prylbod där ni har 10% rabatt. Nästa dag har ni cyklarna fram till ca 13.00, passa gärna på att handla på Brunneby musteri, där ni har 10 % rabatt på alla inköp. Ni lämnar era cyklar på Kaffeteriet i hamnen i Borensberg innan båten avgår kl 14.00. Ombord på båten serveras ni lunch. Ankomst i Berg ca kl 17.30. 

I paketet ingår:
Övernattning med frukost
2 dagars cykelhyra med start i Berg
1 glas mousserande vin
3-rätters middag exklusive dryck på Göta Hotell
Båtresa med MS/Wasa lejon från Borensberg-Berg inkl. lunch
10% rabatt på Brunneby Musteri
Informationspaket
Möjlighet att förvara bagage innan inchecknning kl. 15.00 och utcheckning 11.00

Pris: 3175 kr per person
Med egen cykel 2775 kr per person

Paketet är bokningsbart
26 maj- 14 augusti
 

kung sverker
Götas Kanalpaket

En härlig upplevelse på Sveriges blå band! Åk med M/S Kung Sverker från Motala till Borensberg och tillbaka nästa dag! 

Dag 1 åker ni från Motala kl. 10:30 med båten M/S Kung Sverker, båtens kapten guidar och berättar om kanalens spännande historia. Slussa i Borenshults slusstrappa med 5 slussar. Under resan serveras en god lunch. Framme i Borensberg hoppar ni av båten och går till Göta Hotell där ni installerar er för natten. Eftermiddagen tillbringar ni i mysiga slussorten Borensberg med många trevliga butiker. På kvällen väntar en god 3-rätters middag i hotellets restaurang eller på terrassen vid kanalen.  

Dag 2 efter frukost rekommenderar vi ett besök på Götas Prylbod eller en härlig långpromenad längs kanalen. Sedan avgår båten M/S Kung Sverker från Borensbergs hamn kl. 13:10 tillbaka till Motala. Båtresan går över sjön Boren och ni slussar återigen i Borenshult slusstrappa.

I paketet ingår:
Övernattning i dubbelrum med frukost på Göta Hotell 
Båtresa med M/S Kung Sverker dag 1 från Motala till Borensberg 
Lunch ingår (huvudrätt, dricka samt kaffe och kaka) dag 1
3-rätters middag, exklusive dryck på Göta Hotell 
Båtresa med M/S Kung Sverker dag 2 från Borensberg till Motala kl. 15.30
Informationspaket

Pris: 2995 kr per person

Paketet är bokningsbart
11 juni- 21 augusti

start hotell varenGöta exclusive

Boka en fulländad vistelse med boende mat, bubbel och frukost, i ett av våra charmiga rum, med en känsla av klassiskt badhotell, bara 5 steg från Göta kanal!

På rummet kommer det finnas morgonrock som ni kan svepa in er i och bara luta er tillbaka. Om vädret tillåter rekommenderar vi er att sitta en stund på vår balkong med utsikt över Göta kanal. Här sitter ni i klassiska korgmöbler och dricker ett glas bubbel med snacks. Kanske föredrar du att läsa en bok eller bara tittar på alla båtar som seglar förbi i 5 knop! På kvällen äter ni en god 3-rätters middag (exklusive dryck). 

Efter en god natts sömn i något av våra charmiga rum njuter ni av vår goda frukost. Besök Götas Prylbod och Brunneby Musteri där ni har 10% rabatt.

I paketet ingår:

Hotellövernattning på Göta Hotell med frukost
3-rätters middag (exklusive dryck)
Bubbel och snacks
informationspaket
10% rabatt på Brunneby Musteri
10% rabatt på Götas Prylbod
Möjlighet att förvara bagage innan incheckning 
kl. 15.00 och utcheckning kl. 11.00
Parkering

Pris: 1995 kr per person

Paketet är bokningsbart
14 maj-11 september

VandrakanalgötashemsidaVandra längs Göta kanal

Vandra längs kanalens bästa sträcka!
Ni får karta/information om vad som finns att se samt Götas goda matsäckspaket. På kvällen väntar god trerätters middag och övernattning. 

Ni ankommer ni till Göta Hotell på förmiddagen och kan lämna in era väskor i receptionen, Götas goda matsäckspaket packas ned i ryggsäcken och sedan kan ni ge er iväg längs kanalens bästa sträcka för just detta! Karta/information om vad ni ska se och göra ingår i paketet. Efter en härlig dag med vandring på kvällen väntar belöningen i form av en 3-rätters middag. Sov sedan gott i ett av våra charmiga rum med en känsla av klassiskt badhotell! Nästa morgon efter frukost finns möjlighet att besöka Brunneby Musteri där ni har 10% rabatt.

I paketet ingår:
Övernattning med frukost på Göta Hotell
Matsäckspaket från Göta Hotell
Informationspaket
trerätters middag exkl. dryck på Göta Hotell
10% rabatt på Brunneby Musteri

Pris: 1995 kr per person

Paketet är bokningsbart
4 maj-11 september 

cykelvandringspaketgötashemsida
Götas lilla cykelpaket

Cykla längs kanalen eller ut på den Östgötska landsbygden - ni väljer själva vägen. Vi ser till att ni får en härlig vistelse och förser er med både god mat, goda råd och tips om vad som inte bör missas under ert besök!

Dag 1 ankommer ni till Göta Hotell på förmiddagen och kan lämna in era väskor i receptionen, cyklarna hämtar ni ut på Kaffeteriet i Borensbergs hamn. Götas goda matsäckspaket packas ned i ryggsäcken och sedan kan ni ge er iväg längs kanalen eller ut på den Östgötska landsbygden.
Ni välkomnas hem till dukat bord och en god trerätters middag innan det är dags att krypa till kojs!

Dag 2 efter frukost är det dags att lämna Göta för denna gång om ni inte bokar till en extra dags cykel. Passa på att besöka Götas Prylbod och Brunneby Musteri, som ligger vid Göta Kanal.

I paketet ingår: 
1 dags cykelhyra med start i Borensberg 
Matsäckspaket från Göta Hotell
Hotellövernattning på Göta Hotell med frukost.  
3-rätters middag exklusive dryck på Göta Hotell. 
Informationspaket 

Pris: 2195 kr per person
Med gen cykel 1950 kr per person

 

 

GÖTA HOTELL  |  Götagatan 2, 591 75 Borensberg  |   Tel 0141-20 99 00   |  info@gotahotell.se 

facebooklogga    logga instagram

Göta Hotell © 2018